Sayfalar

26 Ağu 2009

Zihin Açıcı Tuvalet


İnsanların gıcık olduğu benimse gayet normal karşıladığım bir soru vardır. Bu da konuşma olarak veriyim şöyle ;
- Nereye gidiyorsun ?
- Tuvalete
- Ne yapmaya ? ( normal olan ama insanların tepki verdiği soru bu oluyor)
- Tuvalette napılır ? ( evet genelde cevap bu şekilde veriliyor bunun soru işaretiyle bittiğine bakmayın o soru işaret şu anlama geliyor '' sana ayrıntılarıyla anlatıyım mı şimdi şurda '' demek istiyor.
Bu tutum çok yanlış. Neden derseniz çünkü tuvalette herşey yapılabilir. Hemde düşünebileceğiniz herşey. Çünkü insanın en rahat olduğu gözlerden en uzak olduğu yer tuvalettir. Bu yüzden gazete tuvalette okunur. Bide rahatlıyorsun. Ben mesela ( iğrencim ) kitap okurum, çizgi roman okurum hatta mesaj yazmaya bayılırım. Bunun için gelen mesajlara bakmam hiç tuvalete giderken telefonu yanıma alırım sabahtan gelen bütün mesajlara tuvalette cevap veririm. Sonra telefonu gene bırakır tuvaletim gelene kadar mesaj biriksin diye. İnsan tuvalette daha iyi anlıyor.
Birde tuvalet öyle bir yerdir ki en olmıycak şeyler gelir aklınıza. Diyelim ki gün boyu bi kız gördünüz adını hatırlıyamadınız. Neydi ya neydi diye geçen günün finalini tuvalette verirsiniz. Deneyin oluyor. Bence grambell yada benzer icatlar telefondur bilmem nedir garanti tuvalette buldular. Bu benim tezim. Ama şöyle geçmişe giden bir araba olsa gidip baksanız garanti idda ediyorum. Bende yazılarım hep tuvalette aklıma gelir. :D Ama düşününce hem rahatlıyorsun hem yanlızsın bişeyler düşünme gereği duyuyorsun ki normal hayatta pek yapmadığımız birşey düşünmek insanı hayvandan ayıran ama insanın kullanmadığı özellik. Tabi bu bambaşka bir konu başka bir gün ona da gireriz ((:

0 yorum:

Yorum Gönder